Do try this at home

Kanske kommer Sofia Albertsson anklagas för lögn på grund av sin bok Sexpuckona anfaller!. Hon har samlat en rad inviter, rena påhopp och skamlösa raggförsök från vissa av internetcommunityns manliga medlemmar och gett dem svar på tal. Kanske kommer en del män inte tro på att den sortens ’inviter’ som hon presenterar verkligen existerar, och i den omfattningen. Men faktiskt, innan jag fick möjlighet att lägga vantarna på hennes bok, har jag samlat på mig en del sexpuckon i en egen mapp i min inbox. Såklart ska jag bjussa på en personlig favorit som ramlade in utan någon som helst inbjudan från mig eller hälsningsfras från honom:
Jag e magister å du e “elev” Om jag säger åt dig att dra ned byxorna å lägg dig över mitt knä , så ska du göra det !!
Du har visst varit olydig så… Bäst att du gör som jag säger! = )

Jag kunde inte låta bli att svara:

Hej!
Jag föreslår att du försvinner någon annanstans och praktiserar dina manschauvinistiska, smått patetiska, drömmar på en mindre viljestark individ. Om fallet vore så att jag faktiskt tände på missförhållanden och utnyttjande, skulle jag ändå aldrig sjunka så lågt att jag tog order av någon som inte ens kan förmå sig att stava rätt till det lilla, obetydligt enkla ordet “är”, utanistället måste förkorta det “e”. Nu ligger det lyckligtvis inte till så.

Hälsningar
Anna

Hur funkar då Sexpuckona anfaller! som…

…provokation?
Jorå. Jag kan tänka mig att en viss typ av människor (läs: män) kommer att bli fly förbannade och anklaga henne för att vara både manshatare, korkad och rent av elak. Speciellt när hon vägrar att förstå och medvetet läser fel när tarvliga felstavningar dyker upp. Dessutom tvekar hon inte att beskriva detaljer som sin pälsbeklädda kropp eller kroppsutstötningar – allt i syfte att äckla det korkade sexpuckot.

…humor?
Absolut blir det grymt roligt ibland. Albertsson är både verbal, rapp och finurlig här och där. Men ibland kan jag bli lite trött på hennes eviga förolämpande som ofta faller lite platt till marken: ”Okej, lilla filmjölkstinkande apskalle.”, fast å andra sidan tröttnar jag aldrig på hennes fantasifulla snoppomskrivingar som ofta kretsar kring temat prinskorv/tandpetare/daggmask. Och de borde kanske också hamna i samma kategori, märkt ’plumpt’, som filmjölksförolämpningen.

…statuerande exempel?
Lysande. Häri ligger verkligen bokens största behållning. Visst går det att skratta igenkännande åt dess innehåll, eller gotta sig åt hur förbannade sexpuckona borde blir när de möts av oväntat mothugg, men framförallt är Albertssons bok en instruktion. Ett sedelärande litet rosa (såklart!) verktyg att hämta inspiration och kanske också ork ur. För något som Albertssons tycks vilja säga är att ingen ska behöva utstå den här typen av sexuella trakasserier, oavsett om det sker på nätet eller inte.

Titel: Sexpuckona anfaller! Avsnoppade svar på dumma sexinviter
Författare: Sofia Albertsson
Förlag: Vertigo förlag
Språk: Svenska
Utgivningsår: 2007
Antal sidor: 101
ISBN: 9789185000425