Tillverka dina egna sexleksaker

Virkad tanga och drejade dubbeldildos för hemmafixaren

Tillverka dina egna sexleksaker

Blev det tunt med julklappar i år? Inga direkta spänningsmoment eller överraskningar? Då kanske det är dags att ta saken i egna händer, och göra lite klappar själv. I boken Tillverka dina egna sexleksaker ger Matt Pagett tips och instruktioner om hur femtio sexleksaker enkelt kan tillverkas i hemmet.

Boken ser ut som en klassisk gör-det-själv-bok från åttiotalet, med flerstegsinstruktioner, små faktarutor och stela, förklarande bilder i gräsligt bruna, gula och beiga färger. Under de fem rubrikerna ”Grunderna”, ”För honom”, ”För henne”. ”För par” och ”Förvaring” förklaras tillverkningen av sådant som fruktsköten, stickade stakvärmare, rysk rosett, vegodildo, James Bondage, salami i sele och sexiga snickarbälten.

Det hela är, inte helt oväntat, helt heteronormativt inriktat, med gissningsvis heterosexuella småvilda par, som största målgrupp. Fokuset ligger nästan uteslutande på penetration, antingen med redskap som det går att penetrera med, eller saker som man kan penetrera, uppblandat med lite virkade klädesplagg.

Tilltalet i Tillverka dina egna sexleksaker är så långt från sexigt det går att komma, med en blandning av hobbysnickarjargong och lite tjofadderittan. Frågan är såklart – är det på riktigt eller är det på skoj? Jag skulle säga att det är sju delar skoj och tre delar uppriktigt tipsande. Men det roliga håller inte direkt från pärm till pärm. Genrekrockskämtet fungerar inte särskilt länge och Pagett hade gärna fått ta ut svängarna ännu mer, vågat vara lite oväntad. Uppborrade pumpor, avtvättade gurkor och täljda trädildos känns hyfsat förutsägbart.

Men det är klart, för de maniska hemmafixarna är väl det här en annorlunda och ganska kul grej. Om de nu inte redan betraktar Ernst som det fulländade runkobjektet och läser heminredningstidningar som andra läser porr.

Titel: Tillverka dina egna sexleksaker
Författare: Matt Pagett
Översättare: Ulf Gyllenhak
Förlag: Forum
Språk: Svenska
Utgivningsår: 2008
Antal sidor: 128
ISBN: 978-91-37-13262-4